به گزارش مهر؛ فاطمه معتمدآریا، هنرمند سینما و تئاتر ایران با جریانی که رخشان بنی اعتماد و رضا کیانیان آغاز کردند که نام آن «سین هشتم سرپناه» است و طی آن جوایز خود را برای زنان و مردان بی سرپناه به حراج گذاشتند در آستانه نوروز ۹۴ همراه شده و میگوید: با جریان محترمی که هفته گذشته توسط خانم بنی اعتماد آغاز شد و آقای کیانیان هم آن را پی گرفت، من هم همراه خواهم شد و عزیزترین جایزه ای که تا امروز گرفتهام را به زنان و مردان سرزمینم که از محلی برای سکونت محرومند و تنها سقف و سرپناهشان آسمان است، پیشکش می کنم و جایزه جشنواره فیلم دفاع مقدس برای بازی در فیلم «گیلانه» که برایم تا امروز ارزشمندترین جایزهای است که گرفته ام تقدیم میکنم. باز تأکید میکنم که این جایزه برای من باارزشترین جایزهای است که گرفتهام، و آن را صمیمانه به این جریان اجتماعی میدهم.
او این حرکت را امری صلح طلبانه و بشردوستانه تلقی میکند و میگوید: جایزه ام را به این جریان پیشکش می کنم چون فکر می کنم این حرکت اجتماعی، مثل هر حرکت اجتماعی دیگری که در جای جای جهان رواج دارد، منشأ بشردوستانه دارد و سبب می شود آدم های مختلف، با عقاید متفاوت و امکانات اجتماعی و مالی مختلف، برای یک هدف والای اجتماعی همسو شوند و یک اتفاق اجتماعی را رقم بزنند. در همه جای دنیا، در کشاکش خشونت ها، جنگ ها و منفعت طلبی ها، هستند دل های مهربانی که بی توقع، برای کمک به ارتقا بشریت، کمپین هایی تشکیل می دهند و برای راحت تر زیستن انسان تلاش می کنند، به طور مثال به کودکان سرطانی کمک می کنند یا مثل همین حالا به فکر ساختن سرپناه برای بی خانمان ها می افتند و موجی از انسانیت را با خود همراه می کنند.
او با توجه به نزدیک شدن نوروز خاطرنشان می کند: سعدی سال ها پیش سروده است: «بنی آدم اعضای یک پیکرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند» ای کاش در آستانه سال نو، به واسطه «سین هشتم» تصمیم بگیریم این جمله را سرلوحه برنامه های روزمره مان کنیم، تا زندگی رنگ و بویی دیگر بگیرد.
معتمدآریا در پایان به دوجانبه بودن وظیفه مردم و مسئولان در بهبود اضاع جامعه و چنین حرکت هایی اشاره می کند: ساختن سرپناه برای بی خانمان ها، اتفاقی نیست که صرفا توسط مردم یا مسئولین رقم بخورد، بلکه باید با همبستگی دوجانبه مردم و مسئولین و عزمشان برای رقم خوردن یک اتفاق اجتماعی شکل بگیرد. «سین هشتم سرپناه» در واقع تجلی یک اتفاق جمعی است که طی آن مسئولین از پتانسیل های مردمی و اراده شان برای بهبود اوضاع کمک می گیرند که می تواند منجر به استمرار این همبستگی شود. چنین حرکتی باعث می شود شرایط و استانداردهای زندگی در جامعه ارتقا پیدا کند. وقتی همه مردم کشور از ابتدایی ترین امکانشان برای یک زندگی یعنی داشتن یک سرپناه بهره مند باشند، مسلما شرایط اجتماعی روند رو به رشدی خواهد داشت.
«سین هشتم سرپناه» عنوان کمپینی است که توسط هنرمندان شکل گرفته و قرار است، هنرمندان در روزهای بهار ۹۴ جوایز خود را به حراج بگذارند تا بتوانند سرپناهی برای بی خانمان ها بسازند.
نظر شما